Ботев Враца взе дербито на Северозапада и мечтае за спасение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Даниел Генов донесе успеха на тима на Веселин Великов

Ботев Враца победи Монтана с 1:0 в дербито на Северозапада в среща от 29-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Даниел Генов в 79-ата минута, а гостите играха цяло второ полувреме с човек по-малко заради червения картон на Тони Тасев в 39-ата минута.

С този успех тимът на Ботев Враца събра 28 точки, като изпревари Славия и оглави поне временно класирането в долната четворка на втората осмица. Отборът на Монтана пък остана на 13-ата позиция с 24 точки до името си.

Първата опасна ситуация в двубоя бе за отбора на Монтана, но вратарят на домакините Дамян Дамянов отрази удар на Сергей Георгиев. В 17-ата минута гостите поискаха дузпа след игра с ръка на Самир Аясс, но реферът Валентин Железов не отсъди нищо. В 39-ата минута Тони Тасев бе изгонен, след като за няколко секунди получи два жълти картона. До края на полувремето темпото на игра не бе високо и двата тима се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Дори с човек по-малко, Монтана поглеждаше към вратата на съперника и в 55-ата минута удар на Сергей Георгиев бе блокиран.

След час игра отборът на Ботев Враца поведе в резултата. Даниел Генов прониза Благой Макенджиев, възползвайки се от добро центриране на свой съотборник – 1:0.

В 72-рата минута Юли Ненов шутира покрай вратата на гостите. Малко след това Генов имаше шанс да вкара второ попадение, но пропусна.

До края на двубоя ново попадение не падна и Ботев Враца се поздрави с трите точки, с което зарадва своите фенове на стадион “Христо Ботев”.