Божинов: “В Левски ще играя без пари, ако трябва ще бъда и резерва!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Пескара Валери Божинов потвърди, че има огромно желание да се завърне в Левски, добавяйки че не би имал никакви финансови претенции към любимия си клуб.

Нещо повече, бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити заяви, че е готов да носи синия екип без никакво заплащане и дори да бъде резерва.

“Преди време бях казал, че ако се върна в Левски ще играя за без пари,” заяви Божинов пред Дарик радио. “Ще го изпълня. Искам феновете на Левски да го знаят. Ако се върна, ще играя за без пари. Ще оставя сърцето и душата си.

“Казвал съм го преди. Няма да се отметна от това. В момента знаем ситуацията. Левски има нужда от хора, които да оставят сърцето и душата си. Левски има нужда от такива хора.

“Левски има нужда от големи левскари в този труден период. В момента на Левски трябва да се дава, а не да се взима. Аз мисля, че ще съм само от плюс за Левски. Има нужда от лидери.”

Договорът на Божинов с Пескара изтича в края на август, а отборът му може да си осигури оставане в Серия Б още този уикенд ако успее да победи Киево Верона като гост. В противен случай Пескара ще трябва да участва в баражи.

Запитан дали би се съгласил да бъде резерва на Найджъл Робърта, имайки предвид, че ръководството иска да го налага сред титулярите, за да бъде продаден, Божинов заяви:

“Аз няма да преча на Левски. Бих бил съпричастен от каузата да се развиват младите. От Робърта може да се изкарат пари.

“Както ми казаха миналата година че Слави Костов трябва да бъде налагат, за да се продаде. Моето его го бях оставил настрани, за да може Костов да вкарва.

“Моето его е голямо, да, но когато става въпрос за каузата го оставям настрани. Всички ще имат моята подкрепа, цялостна. И всички останали млади футболисти. Много хора ми звънят, питат ме какво става. Не искам да споменавам имена.

“Виждам, че има желание, хората ми звънят, пишат ми в Instagram… Всичко е в ръцете на треньора, на г-н Сираков, на г-н Папазов. Всички знаят какво аз искам.

“Ако се върна ще помогна на Левски да излезе тази ситуацията, за да върнем феновете на стадиона.”