Божков категоричен: Няма да търся пари от Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тези, които плачат, трябваше да мислят навремето", заяви бизнесменът.

Бившият собственик на Левски – Васил Божков, разкри в интервю за “Капитал”, че не търси пари от столичния клуб.

Черепа, какъвто е прякорът на един от най-богатите българи, заяви, че ако НАП търси нещо от “сините” от името на запорирани дружества, той не може да отговаря за това.

“Още преди съм казвал, че няма да търся пари от ПФК Левски. Не съм участвал в преговори със Sport Republic. Ако НАП е търсила нещо от Левски от името на запорираните дружества, то това не идва от мен. Тези, които най-много плачат в момента, трябваше да мислят повече навремето”, коментира бившият собственик и намекна, че държавата, а не той, си търси парите.

Божков категоричен: Няма да търся пари от Левски 1

„Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на клуба не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно – формирани са нови задължения и не са внесени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план. Към момента ПФК “Левски” АД няма действащо разрешение за разсрочване/отсрочване на публичните му задължения. Сметките на ПФК “Левски” АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задълженията му. Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си“, отговориха от НАП на въпрос на „Капитал“.