Божков остава в Дубай с рeзидeнтcкa визa, търгува с апартаменти в София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Има голяма вероятност Васил Божков да остане в Дубай с резидентска виза

Стана ясно, че Васил Божков има придобита собственост в Обединените арабски емирства и затова има огромна вероятност да бъде отказана екстрадицията му. Според местното законодателство, бизнесменът има право на така наречената рeзидeнтcкa визa, тъй като е инвестирал там сумата от 1 милиoн дирхaмa или около280 хиляди щaтcки дoлaрa.

Също така е известно и че страната ни няма подписано споразумение за реадмисия, а колкото до фактите, ОАЕ досега много пъти е отказвала да екстрадира чужденци с определен статут, какъвто е придобил и Божков, дори и когато с тези страни е имало подписан договор.

Затова някои от експертите са на мнение, че на скандалният бизнесмен ще му се размине.

Други пък, като например арабистът проф. Владимир Чуков, вярват в обратното.

Днес служители на МВР конфискуваха джиповете на Васил Божков – две черни BMW-та.

“Седмиците” в немилост

Същевременно цялата тази олелия около Васил Божков и Национална лотария доведе до отлив на потребители от сайта 7777.

Платформата започна да дава дефекти и онлайн залозите драстично намаляха. Освен това хората си теглят парите от акаунтите, заради оплакванията в социалните мрежи от всякакви възможни проблеми – със залозите, със ставките, с депозитите.

Някои потребители директно предупреждават останалите, че ако не си изтеглят парите от Седмиците, могат да станат жертва на измама и да ги загубят.

Един от феновете на залози твърди, че на негов приятел депозитът е бил изхарчен посред нощ, незнайно от кого, а след това и самият той е пострадал по същия начин.

Друг потребител е също категоричен: „Теглете си парите от 7777, че както са тръгнали нещата, някоя сутрин ще се събудите и сайтът няма да работи.“

Трети пък се жалва, че когато видял, че парите му са изиграни, подал оплакване, но отговорът бил, че вероятно някой от неговото семейство е направил това от неговия профил.

В същото време Васил Божков продължава да продава от Дубай луксозни жилища в София

Междувременно, Nove Homes – новият луксозен комплекс на олигарха привлича мераклиите да купят жилище сякаш с магнит, коментира изданието Лупа. Вече има направени сделки за 560 апартамента, а цените са от  950 до 1 700 евро, според избраният метод за разплащане. Същевременно, други 4 от общо 14 сгради са на ниво груб строеж и до месец октомври се очаква да получат  акт 16.

От фирмата твърдят, че Nove Homes се самоиздържа и е дистанцирана от другия бизнес на хазартния бос.

Изнасянето на колекцията на Васил Божков ще отнеме месеци наред

Изнасянето на съкровищата на Васил Божков ще отнеме не дни, а месеци. Това стана ясно от изявленията на експерти. За всеки един от експонатите в частният музейна скандалния бизнесмен ще бъде изработена специална кутия. Такава е стандартната процедура и тя ще бъде спазена.

Още рано сутринта експерти и реставратори влязоха в „Нове холдинг“, където се намират артефактите, като започнаха описът им. Стана ясно, че общият брой на ценностите включва 30 000 експоната, като втората част се намира в дома на Божков.

Едва преди няколко дни имаше обвинения от служителите, които са се грижили за колекцията, че е започнало изнасянето на ценни експонати в чували, но от прокуратурата ги отрекоха. Засега се знае също, че към 20 картини от български и чуждестранни художници са вече изнесени от дома на Божков.

По повод другите експонати, консултантът на Васил Божков – проф. Иван Маразов, посъветва предметите да не се разнасят с риск да бъдат повредени, а да бъде запечатана сградата и те да си останат по местата.