Брадли Мазику пропуска Вечното дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразнителят също е дал положителна проба при направен тест за коронавирус

Дебютиралият за националния тим на Конго Брадли Мазику остава извън сметките на наставника на ЦСКА София за предстоящия сблъсък с Левски, след като е дал положителна проба при направен тест за коронавирус, съобщи федерацията на африканската държава.

Бранителят изигра първите си минути за Конго само преди няколко дни – при дуела с Есватини (б. а. – известна до 2018 година като Свазиленд). Левият бек на Червените се появи като резерва малко преди последния съдийски сигнал.

Tрима играчи, подвизаващи се в Първа лига – Гаюс Макута, Мавис Чибота и Мазику играха при победата на Конго с 2:0 в мач от група I на квалификациите за Купата на Африканските нации.

След него обаче Мазику и резервния вратар Чансел Маса са дали положителни проби и са поставени под задължителната карантина.

Брадли Мазику пропуска Вечното дерби 1

Това означава, че конгоанецът ще пропусна както Вечното дерби, така и предстоящия идната седмица двубой с швейцарския Йънг Бойс в Лига Европа.

С травма след мача на Централно Африканската Република е друг играч на ЦСКА – Амюс Юга, като неговото участие в дуела с Левски е под въпрос.

Контузени в лагера на Армейците са също Жеферсон и Георги Йомов, а с положителен тест за коронавирус от лагера на младежкия национален отбор е Иван Турицов.

Валентин Антов напусна лагера заради вирусно заболяване, а Петър Занев лекува травма в слабините.