Брайтън се е прицелил в ганайска перла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кудус е в трансферния списък на "чайките"

Ръководството на Брайтън продължава да следи ситуацията с футболиста на Аякс – Кудус, съобщава Фабрицио Романо. Според журналиста “чайките” смятат да започнат конкретни преговори за личните условия с футболиста тази седмица, след което да преминат към разговори с Аякс относно трансферната сума, която ще бъде нужна, за да се сдобият с правата на футболиста.

Кудус е поредното откритие на Аякс. През миналия сезон той изигра 42 мача с фланелката на амстердамци, в които се разписа 18 пъти и даде 7 асистенции. Към тези числа той прибави и три мача на Световното първенство в Катар през декември. Кудус изигра много силни мачове на големия форум с екипа на родината си Гана и дори записа 2 попадения. В крайна сметка обаче “черните звезди” отпаднаха още в груповата фаза, след като завършиха на последна позиция в група Н с три точки.

Кудус би паснал идеално на системата на игра на Де Дзерби. Той е бърз и притежава завидна техника. Завършващият му удар също плаши вратарите в Ередивизи. Кудус може да играе както като крило, така и като офанзивен халф, втори нападател и дори фалшива деветка. Тези му умения го правят изключително ценен футболист.

Очаква се услугите на Кудус да струват на бъдещия му тим около 40 милиона евро.