google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В скорошен пост, братът на американската боксова звезда Дионтей Уайлдър – Марселос, направи изненадващо твърдение свързано с ръкавиците, които британецът Тайсън Фюри e използвал в втория си двубой срещу бившия вече световен шампион от Съединените щати през февруари. Както добре помним Циганския крал направи силно представяне и успя да спечели срещу Уайлдър прди края на финалния гонг. Според Марселоси Уайлдър обаче победата е нечиста.

“Лудост е, когато си велик. Те ще направят всичко възможно, за да те спрат. Най-скапаното нещо от всичко това е, че хора от собствения ти отбор ще направят каквото трябва от омраза или за пари, за да те свалят. Лекарите откриха, че брат ми има вдлъбнатина отстрани на главата причинена от предмет, който го е ударил при последния му бой. Няма ръкавица или юмрук способни да направят това. Баща ми каза веднъж, че ако извадя оръжие срещу някого най-добре е да го използвам, защото, ако не го направя, то ще се върне, за да ме ликвидира. Кралят ще се въздигне отново. Идваме за кръв”, заяви Марселос в социалните мрежи.

Очаквано, реакцията на Фюри не закъсня. Той публикува видео в социалните мрежи, където отговаря на нападките по негов адрес.

„Бърз отговор на обвиненията от Дионтей Уайлдър и щаба му“, започва видео отговорът на 31-годишния британец.

„Току що прочетох статия, че съм имал някакъв тъп предмет в ръкавиците си. Да, имах два 124-килограмови унищожители в ръкавиците. Така че да, мога да му направя вдлъбнатина в главата. Тези обвинения са лъжа, освен ако треньорът на Уайлдър – Джей Диас, не е част от конспирацията. Заедно с хората от Атлетическата комисия на Невада, които също бяха в стаята, когато ми слагаха бинтовете и ръкавиците. Диас също бе там през цялото време. Всички знаем какъв е протоколът и как се действа. Следващият път ще му пробия не само главата, а и цялата му боксова кариера“, завърши „Краля на циганите“.

Това е поредното изказване от лагера на Уайлдър, което се опитва да смекчи постигнатото от Фюри и да хвърли вината за загубата върху обстоятелства независими от американеца. Непосредствено след загубата Уайлдър се оплака, че сценичният костюм, с който е излязъл на ринга е бил твърде тежък и това е повлияло пагубно за представянето му на ринга. Пред двамата предстои още един трети двубой по договор.