Бразилия със сладка, но много трудна победа в Перу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Драмата настъпи в последната минута от редовното време, когато Неймар центрира от корнер, а Маркиньос се отскубна от прекия си пазач и стреля с глава, за да отбележи победния гол за гостите.

Бразилия постигна втората си победа от началото на световните квалификации в зона “Южна Америка”. “Кариоките” изтръгнаха трудна, но сладка победа с 1:0 като гост на Перу в срещата между двата тима от втория кръг. Успехът на “златистите” дойде в самия край на мача, а героят бе Маркиньос, който отбеляза гола в 90-ата минута.

Бразилия можеше да поведе в резултата още в 16-ата минута, когато Рафиня порази противниковата врата, но попадението не бе признато заради засада.

След това гостите имаха още една добра възможност за откриване на резултата в 23-тата минута, но изстрел на Ричарлисон с глава мина до гредата. В 29-ата минута кариоките за втори път пратиха топката в мрежата на съперника чрез Ричарлисон, но за втори път бяха разочаровани. Голът бе разгледан от ВАР и се видя, че в хода на атаката има засада.

Второто полувреме бе по-постно откъм положения пред двете врати и изглеждаше, че срещата ще завърши при нулево реми. Драмата обаче настъпи в последната минута на редовното време, когато Неймар центрира от корнер, а Маркиньос се отскубна от прекия си пазач и стреля с глава, за да отбележи победния гол за гостите.

Така Бразилия събра актив от 6 точки и се намира на върха във временното класиране, като има равен актив, но по-добри показатели от големия си враг Аржентина. Перу пък остава на 7-ата позиция с 1 спечелена точка до момента.