Бруно Гимараеш сподели интересна история за номера си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Знам, че хората си мислят, че това е странен номер за футболист, играещ на позиция на №6. За мен 39 е специален номер, защото не е само номер – той е магия."

Бруно Гимараеш, сподели своята любопитна история, която е провокирала избора му на номер 39 на гърба си през почти цялата му футболна кариера. Националът на “Селесао” е носил този номер във всеки един отбор, в който е играл – Нюкасъл, Олимпик Лион и Атлетико Паранензе.

„Номерът ми носи една красива история, която е трудно да бъде описана с думи. Това е 39!“, коментира Гимараеш.

„Знам, че хората си мислят, че това е странен номер за футболист, играещ на позиция на №6. За мен 39 е специален номер, защото не е само номер – той е магия.  Това число е дало всичко в живота ми. Ако не беше то, нямаше да съм тук в Нюкасъл. Това число ме е хранило, обличало и е плащало билети за автобуси, за да си сбъдна мечтата си. №039 е номерът на таксито на баща ми в Рио де Женейро, с което той изхранваше цялата фамилия“, разказа още той.

Бразилският национал премина в Нюкасъл в началото на 2022 година срещу сумата от 42 милиона евро. Гимараеш бързо се превърна в ключова фигура за „свраките“ и за всички фенове на отбора.