Бруно: Притеснява ме, че ВАР може да бави играта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Когато дойдох тук не знам на кое място бе ЦСКА. Целта бе да се доближим до лидера и успяхме"

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде пресконференция преди домакинството на Етър от 21-ия кръг на efbet Лига. Специалистът сподели пред медиите очакванията си за сблъсъка с „виолетовите“ през уикенда, както и какво е мнението му за въвеждането на ВАР в България.

„Етър показва добра форма. Има качества Томаш. Познавам го от Берое. Залага на здрава игра, движение, дисциплина. Всички искаме да залагаме на здрава защита. Системата налага да играем по-офанзивно. Да имаме 5 човека в последната третина и да притискаме противника. Ще е здрав мач. Ще е въпрос на издръжливост. Искаме да ги притиснем и да не им даваме пространство.“

„Пеняранда пак няма да може да играе. Има малко разтежение, не съм сигурен какво точно е. Положението е малко по-сложно. Трябва да изчакаме още малко. Дано за следващия двубой е добре. Амос Юга няма да може да играе. Има възобновена контузия. Джеферсон се връща и е много добре това за нас. Може много да помогне“, заяви Акрапович по повод контузиите в отбора.

„Жул Кейта се прибра. Тренираше 3-4 пъти, изглежда много добре. Продължава по същия път, защото има качества да помогне скоро. Работим допълнително с него. Има нужда. Има качества, но без физическа подготовка е трудно да го покаже. Ако един играч има качество, моя работа е да се доближа до него, да си отвори душата към мен и да решим проблемите, ако има. С всеки един се опитваме да говорим и да намерим път да изглеждаме по-добре. Върна се с усмивка. Говорихме заедно. Наблюдавам какво може, а то е много. Опитваме се да сме близо до тях, ако имат някакви тревоги. Ще направим всичко възможно да улесним пътя му да покаже качествата си и да се върне във форма.”

Специалистът даде своя коментар за въвеждането на системата ВАР.„Няма причина да не проработи. Има много примери. Въпросът е да има комуникация на терена. Дано да няма големи грешки и да си помагат съдиите. Като треньор искам този механизъм да функционира по-бързо. Да не се бави. Ритъмът на игра да не се забавя много. Важно е за нас, треньорите. Надявам се да дадем пример на Европа, че ВАР помага. Това е нещо, което мен като наставник ме притеснява – да няма ритъм на игра. ВАР може да помогне в някоя ситуация. Това са позитивни неща. Но ако се бави играта, това ми е единственото притеснение.”

„Ако противникът ни не ни притеснява, няма смисъл да променям схемата. Не е добра услуга за играчите. Не искам да бъркам момчетата. Те са свикнали на това. Говорим постоянно. Въпросът е понякога по време на мач да се променяме. Още един да отива напред. Да рискуваме малко повече. Засега на всеки мач имахме положения, играхме добре. Ако искаш 3 точки, трябва назад да имаш здрава защита, а напред да се опиташ да вкараш гол“, каза още наставникът на „червените“.

„Когато дойдох тук не знам на кое място бе ЦСКА. Целта бе да се доближим до лидера и успяхме. В личен план аз се разочаровах в Разград. Винаги искам да съм на върха. Отборът ми да е силен. Трябва да работиш повече. В офанзива имаме двама нови и трябва да свикнат, за да функционираме така, както искаме. Всички са на едно ниво и тази здрава конкуренция е важна.”

“Ако си близо до гол, трябва да вдигнеш скоростта. Да рискуваш. Да притиснеш противника или да не може да те фаулира, или да напраивш нещо сериозно. Имахме много ситуации в наказателното, а връщаме 20 метра назад. Искам ситуации един на един. Да си позволяват повече да рискуват. Работим над това, но на тренировка е едно, на мач е друго”, заяви на финал специалистът.