Бруно тръгва на Червен поход към Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В дебюта на Акрапович ЦСКА се изправя срещу Ботев (Ихтиман)

След два поредни триумфа в турнира за Купата на България, новият наставник на ЦСКА София Бруно Акрапович тръгва по пътя към хеттрик, който със сигурност ще остане в историята.

Днес босненският специалист ще направи своя дебют на кормилото на Червените в двубой от 1/16-финалите на надпреварата срещу третодивизизионния Ботев (Ихтиман). Срещата е в 15.45 часа на стадион “Българска армия”.

В първия си мач Акрапович ще бъде лишен от услугите на немалко от основните фигури на отбора. Някои от тях са ангажирани с национални отбори, а други все още не са възстановени.

Най-вероятно новият страши треньор няма да изневери на любимата си игрова постройка 3-5-2, като днес се очаква в отбрана да оперират Пламен Гълъбов, Юрген Матей и Тибо Вион. Жеферсон също може би ще влезе в игра.

В центъра на терена Акрапович ще има на разположение Тиаго Родригес, Стефано Белтраме и Юнус Санкаре, а в предни позиции на линия са сложилият край на головата си суша Али Соу и Ахмед Ахмедов.

Шанс за изява може да получи и Томи Юрич, който се появи на терена за последен път миналия месец в шампионатния мач с Етър във Велико Търново, завършил наравно – 2:2.

Гостите от Ихтиман заемат седма позиция в Югозападната Трета лига, а в техните редици личат имената на опитните Димитър Везалов и Атанас Курдов, които могат да се похвалят с богат опит в елитния ешелон.

Треньорът на Ботев Валери Свиленов ще може отново да разчита на левия бранител Антонио Илиев, който изтърпя наказанието си.

Вероятни състави:

Ботев Ихтиман: Радев, Ангелов, Катранков, Везалов, Илиев, Велев, Гаврилов, Христов, Каптиев, Бахъров, Курдов.

ЦСКА-София: Евтимов, Жеферсон, Матей, Гълъбов, Вион, Кери, Тиаго, Санкаре, Синклеър, Соу, Юрич.