google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изглежда много вероятно немското футболно първенство Бундеслига да се възобнови на 9 май – макар и без публика, съобщава германският всекидневник „Bild“ днес. За последно двубои от германската лига имаше на 13 март, след което епидемията от коронавирус прекъсна сезона.

Според „Bild“ е много вероятно двубоите от Бундеслигата да се възобновят през втората седмица на май, а не през уикенда на 2 май – опция, която бе коментирана тази седмица от Германската футболна лига (DFL).

“За момента се обсъждат само планове – всичко останало ще зависи от много други външни фактори”, поясни говорител на DFL.

От Лигата обявиха, че мачовете ще се провеждат без публика, като на стадиона ще може да има до 126 души – в това число попадат играчи, треньорски и медицински персонал, четири момчета, които подават топки, охраната на стадиона, представители от двата клуба и най-много до 30 журналисти.

За момента първите две професионални дивизии в Германия са замразени до 30 април. В Трета Лига се очаква двубоите да се рестартират на 16 май – също без фенове по стадионите.

Президентът на DFB Фриц Келер направи предупреждение, че със сигурност доста германски клубове няма да преживеят икономическите последствия от пандемията на коронавирус – включително клубовете от Първа Бундеслига.

Германия е една от 4-те страни с най-голям брой случаи на заразени от коронавируса – 118 235 случая, потвърдени към тази сутрин (5323 нови случая през последните 24 ч.) и 2 707 смъртни случая от данните на Института на Робърт Кох (RKI).