Бусато: Много хора не вярват в ЦСКА, но ние отново ще сме силни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да изиграем два перфектни мача, за да имаме успех срещу Базел", споделя вратарят на "червените"

Вратарят на ЦСКА – Густаво Бусато, говори по много теми относно “червените” в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Акцентът бе първият плейофен мач от Лигата на конференциите срещу швейцарския Базел, като Бусато заяви, че ЦСКА трябва да изиграе два перфектени мача, за да има успех. Бразилският страж сподели, че много хора не вярват в ЦСКА, както е било и срещу Сейнт Патрикс, но той и неговите съотборници ще продължат да бъдат силни.

„На този етап всичко в клуба се развива много добре. Намираме се в добър момент от развитието ни и сме щастливи. Надявам се обаче да постигнем много по-големи успехи. Също така се старая да помагам на ЦСКА. Саша Илич много взискателен старши треньор. Иска от нас постоянно да се подобряваме. Моята задача е да стоя много близо до защитата и да им помагам при изнасянето на топката. Все още имам работа за вършене в тази насока. Изисква се да бъда концентриран, за да помагам на тима“.

„Когато пристигнах в отбора преди 4 години, всички ми помогнаха да се адаптирам. По същия начин аз се опитвам да помагам на новите чужденци. Често се шегувам, че клубът ми дължи процент от продажбата на Кайседо. Когато той дойде, се съмняваше в себе си, но по-късно придоби увереност. Сега ситуацията е същата с Морено и Гарсес, които постепенно прогресират. Чувствам, че наистина им помагам в развитието. Старая се да съм полезен за тях както на терена, така и в ежедневието“.

„Времето в ЦСКА е един прекрасен период от моят живот. Точно затова преподписах в клуба. Искам тази история да продължи. Тя ще остане завинаги, дори след 100 години. Това е най-важното“.

Бусато сподели, че с конкурента си на вратарския пост – Димитър Евтимов, прекават много време заедно и се подкрепят. Той отбеляза, че колегата му е с голям потенциал.

Стражът говори за първия мач със Сейнт Патрикс: “Загубихме вкъщи заради една грешка, която се случва във футбола. Знаехме, че ако във втория мач играем нашия футбол, ще обърнем развоя на събитията. Беше трудно, но успяхме. Сега целта отново е да стигнем до групите. Никой не вярваше в това, което постигнахме. Много хора не вярват в ЦСКА и този път. Същите не вярваха и срещу Сейнт Патрикс. Само че ние сме единно семейство и това не зависи от резултата. Знаем, че ще продължим да бъдем силни“.

„Срещу Базел винаги е трудно. Те имат много качество в състава си. Няма чак такава разлика дали ще бъде в един, или в два мача. Те са отбор на друго ниво. Това, че тогава ги победихме не означава, че и сега ще го направим. Трябва да изиграем два перфектни мача, за да имаме успех. Всеки играч на Базел е с невероятни качества. Трудно можем да отличим само един футболист. Те са невероятна група“, каза Бусато.