Бяла Славия обяви война на расизма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ръководството на столичния клуб със специално изявление преди началото на пролетния полусезон

В навечерието на пролетния дял от шампионата, ръководството на Славия публикува текст на сайта си, в който предупреждават, че ще следят стриктно и ще санкционират всякакви прояви на расизъм на клубния стадион.

Любопитно е да се отбележи, че в момент в редиците на Белите няма нито един тъмнокож състезател или член на треньорския щаб, като очевидно изявлението е насочено предимно към феновете на най-стария столичен клуб.

Ето и целия текст, озаглавен “Стадион “Славия” в София – зона без расизъм”:

На вниманието на футболисти, треньори, служебни лица, ангажирани пряко с организацията и провеждането на официални футболни срещи на стадион “Славия”.

Уважаеми гости и представители на клуба, Славия обявява най-категорично, пред всички вас, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да толерира каквито и да са изяви на расизъм преди, по време и след срещите на нашите представителни отбори.

Ще следим стриктно за расистки скандирания и обиди и ще санкционираме нарушителите според изискванията на законите в страната и наредбите на БФС, УЕФА и ФИФА.

Всички опити на расизъм и ненавист на терена, трибуните и административните зони веднага ще бъдат отчитани, възпрепятствани и пресичани, а имената на извършителите ще бъдат вписвани в официалните протоколи на срещите и впоследствие ще бъдат публично порицавани и санкционирани.

Призоваваме към стриктно придържане към възприетите норми за поведение и за нетърпимост към всяка расистка реплика, скандиране или жест.

Нека не забравяме, че само общите ни усилия биха изкоренили проявите на отявлен расизъм и човеконенавист и биха осигурили ведра и спортменска атмосфера на стадионите.