ЦСКА се справи със Славия и е на 1/4-финалите за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" се класираха напред с попадение на Матиас Фаетон

ЦСКА намери място сред най-добрите 8 в турнира Sesame Купа на България, след като победи Славия с 1:0 като гост в 1/8-финалтен двубой. Единственото попадение в двубоя в Овча Купел бе отбелязан от нападателя Матиас Фаетон през първото полувреме.

Първото полувреме на стадион “Александър Шаламанов” предложи интересни ситуации пред двете врати. В 7-ата минута Густаво Бусато отрази удар на Галин Иванов. Малко след това Мартин Сораков излезе сам срещу Бусато, но не успя да излъже бразилския страж.

В 25-ата минута Джонатан Линдсет получи подаване от Матиас Фаетон и шутира към вратата, но топката премина близо покрай горния ляв ъгъл на вратата на “белите”.

120 секунди след това ЦСКА имаше аванс в резултата. Иван Турицов пресече подаване на вратаря Вуцов и така започна атаката на “червените”. Тобиас Хайнц намери Фаетон и нападателят с прецизен удар намери мрежата – 0:1.

В 38-ата минута шут на Майкъл Естрада срещна напречната греда. Славия отговори с добро нападение, като Бусато спаси шут на Галин Иванов.

В 42-рата минута Денислав Александров пропусна шанс за изравнителен гол, а в добавеното време удар на Ерол Дост с глава премина покрай вратата.

Славия притисна опонента си в началните минути на втората част. Галин Иванов, Тони Тасев и Ерол Дост направиха пропуски за “белите”.

В 70-ата минута Дюкенс Назон от ЦСКА стреля встрани от вратата на Славия. Малко след това Бусато с добра намеса пресече подаване на Галин Иванов.

В 87-ата минута контузия на Густаво Бусато наложи смяна в състава на “армейците”. Димитър Евтимов се появи на мястото на бразилеца, който беше изнесен на носилка.

ЦСКА запази аванса си до последния съдийски сигнал и е 1/4-финалите в Купата на България. Последният мач на тима за 2023 г. е домакинство на Лудогорец през уикенда.