Чакането свърши! Ботев на Валентич с първа победа в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атанас Илиев отбеляза два гола при успеха с 3:2 над ЦСКА 1948

Ботев Пловдив записа първа победа в официален мач под ръководството на Азрудин Валентич, след като в днешния двубой от 21-ия кръг на efbet Лига се наложи с 3:2 над гостуващия ЦСКА 1948. Па Конате вкара първия гол в двубоя, а Атанас Илиев се разписа на два пъти – преди почивката и през втората част.  Гостите успяха да върнат един гол през втората част чрез Галин Иванов, а в добавеното време Бастунов вкара втори гол след грешка на Аргилашки, но нямаше време да стигнат до точката. Така „жълто-черните“ се изкачиха до 10-ата позиция с 20 точки, докато столичани остават на 6-ата позиция с 28 точки.

В 16-ата минута Па Конате направи за смях отбраната на гостите, след като се пребори за топката, преодоля няколко играчи и завърши с точен изстрел атаката, давайки преднина на „канарчетата“.

Работов не спря добре топката в 27-ата минута, кълбото се насочи към Димитър Митков, който опита със задна ножица да се разпише, но Аргилашки извади в корнер. При последвалото центриране Георги Русев получи на нелоша позиция, но ударът му от воле бе прекалено силен и извади в аут.

Димитър Тонев направи бързо двойно със свой съотборник в 29-ата, след което извади Атанас Илиев, който показа безпогрешния си голов нюх и удвои преднината на домакините.

В добавеното време Конате комбинира с Илиев, той нанесе удар от трудна позиция, а вратарят Даниел Наумов с добра намеса опази вратата си от трети гол.

Столичани заиграха доста по офанизвно след почивката, а Денислав Александров можеше да върне едно попадение в началото на втората част, но след негов удар топката мина много близо до десния страничен стълб.

В 68-ата Денислав Александров получи в наказателното поле и комбинира с включващия се Галин Иванов, който стреля точно в долния десен ъгъл и върна надеждите на ЦСКА 1948.

Малко преди края на редовното време Емануел Току подаде на Атанас Илиев, а нападателят на Ботев с точен шут извън пеналта покачи на 3:1.

В добавеното време Аргилашки не се намеси добре след удар с глава на Бастунов и гостите намалиха на 2:3, но нямаха време да стигнат до изравнителен гол.