Чавдар Костов: Може да изненадаме всички на Европейското
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гардът на Левски Лукойл коментира класирането на България на ЕвроБаскет 2022

Капитанът на националния отбор по баскетбол Чавдар Костов изрази задоволството си от класирането за ЕвроБаскет 2022. Той сподели при стъпването си на българска земя, че е изключително щастлив, като в отбора са вярвали в успеха и се надява България да поднесе приятната изненада на Европейското първенство през следващата година.

„Чувстваме се щастливи, все пак за това отидохме. Заявих и преди на пресконференцията в София, че ние отиваме като фаворити със самочувствие, да постигнем  тази победа и през цялото време, през което бяхме там вярвахме, че можем да го направим и го показахме на терена. Наистина, не беше най-приятният двуой за гледане, защото беше много корав сблъсък, предимно се играеше в дефанзивен план, но свършихме нашата работа“, заяви Костов.

„Победата си е победа. Спомняте си предишния мач с Латвия в Ботевград. Там беше предимно нападения, продължения, инфарктни победа. Много съм щастлив. Всички момчета горят от щастие”.

„На предишното европейско бях на 23 години, преди това на 20. Нямам много спомени. Спомням си, че играх доста добре пак под ръководството на Росен Барчовски и там записахме две победи, като мисля, че нашият национален отбор нямаше победа от 20 години тогава. Така че чакаме следващото европейско и се готвим да изненадаме“.

„В отбора липсват липсват доста играчи. Когато дойдат играчите от Евролига и Испания – Везенков и Емил Стоилов и всички сме здрави, можем да направим една много добра подготовка, понеже за европейското лагерът няма да е една седмица, и да отидем да играем мачове. Ще разполагаме с достатъчно време, за да се подготвим. Надявам се всички да бъдем здрави и ще видим какво ще стане“.