Чеферин смята, че подходът на Саудитска Арабия не е правилен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Грешката беше подобна и в Китай, когато доведоха играчи, които са в края на кариерата си", обясни словенецът.

Президентът на УЕФА – Александър Чеферин, коментира преминаването на редица звездни футболисти в първенството на Саудитска Арабия.

Както е известно, в шампионата вече играят Кристиано Роналдо и Карим Бензема, а още много играчи, сред които Лука Модрич, Серхио Рамос, Хаким Зиеш, Пиер-Емерик Обамеянг, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Калиду Кулибали и други, се спрягат за трансфер в саудитското първенство.

“Това е грешка за футбола в Саудитска Арабия. Защо това е проблем за тях? Защото те трябва да инвестират в академии, трябва да доведат треньори и да развиват свои собствени играчи. Системата за закупуване на играчи, които почти приключиха кариерата си, не е системата, която развива футбола”, категоричен е Чеферин.

“Грешката беше подобна и в Китай, когато доведоха играчи, които са в края на кариерата си. Не става дума само за пари, а най-силните първенства и турнири са в Европа. Не сме изгубили водещите ни футболисти. Те отиват на друго място в края на кариерата си, за да изкарат още пари”, добави босът на УЕФА, цитиран от световните агенции.