google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Челси ще Франк Лампард няма да може да разчита на доста важни играчи в предстоящото дерби с Ливърпул тази неделя. Двубоят на “Стамфорд Бридж” ще пропуснат  контузените Хаким Зиещ, Бен Чиуел и Кристиан Пулишич.

Пулишич все още не е излекуван от травмата, която получи във финала за Купата на Англия срещу Арсенал в началото на август, докато новите попълнения Зиеш и Чиуел също не са готови за игра. Добрата новина за Лампард е подобряването на състоянието на нападателя Тимо Вернер, който получи лека травма при успеха над Брайтън в понеделник.

Почти сигурно аут за мача обаче ще бъде друг от новите футболисти – опитният бразилски защитник Тиаго Силва. Лампард сподели, че двубоят с шампионите на Англия идва твърде скоро за бранителя.

“Тиаго работи върху физическата си форма, но мисля, че мачът с Ливърпул идва твърде скоро за него. Неговото присъствие обаче ще бъде много важно за нашия отбор, тъй като той вече иззема лидерски функции. Привличането му ще допринесе за представянето на целия отбор”, обясни Лампард.

Франки Лампард каза още, че няма търпение да излезе срещу Ливърпул и похвали мениджъра на гостите Юрген Клоп за работата, която свърши с отбора от Мърсисайд в последните няколко години.