Челси е отправил оферта за Марк-Андре тер Щеген?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанското радио Кадена Сер съобщава, че Челси е направил оферта за привличането на 28-годишния вратар Марк-Андре тер Щеген. Медията излиза с информация, че за стража на Барсеона има две оферти.

Съобщава се, че тези оферти идват от “големи европейски клубове”. Репортерът Кристобал Шасане заяви, че се смята, че Челси и Байерн Мюнхен са клубовете, преследващи Тер Щеген.

Слухът за евентуален трансфер на Тер Щеген в Челси се появява точно когато Барселона се стреми да постигне нова сделка с германския вратар. В момента договорът на Марк-Андре Тер Щеген с Барселона изтича през 2022 година. През този сезон вратарят взе участие в 36 мача за Барселона в Ла Лига. Стражът допусна 36 гола, като запази 14 сухи мрежи. В Шампионската лига Тер Щеген има 2 сухи мрежи в 6 мача.

И въпреки че немският вратар е ключов играч за Барселона през последните години, има съмнения дали той ще подпише нов договор с каталунците. Президентът на Барселона Хозеп Мария Бартомеу наскоро призна, че Тер Щеген може да се наложи да намали заплащането си, за да остане в Барса.

“Той разбира какво се случва в обществото и знае, че с намаляването на доходите в клубове като Барса, ще трябва да коригира заплатата си”, споделя президентът на “блаугранас”.

Друга причина за евентуален трансфер на Тер Щеген в Челси е развитието около настоящият номер 1 под рамката на вратата на “Стамфорд Бридж” – Кепа Арисабалага. Испанецът не взе участие в последния мач на Челси от сезона във Висшата лига срещу Уулвс миналия уикенд.

Челси обаче похарчи за Кепа цели 71,6 милиона паунда, докато вратарят е с договор на “Стамфорд Бридж” до 2025 година. В момента Уили Кабайеро е алтернатива на Кепа за избор на вратата на “сините”. Докато повечето фенове на Челси може да приемат, че лондончани биха искали да продадат Кепа това лято, вероятността това да се случи в момента е много малка. Преди няколко месеца ESPN съобщи, че няма клубове с реален интерес към Кепа и изглежда тази ситуация не се е променила.