Челси гледа уверено към топ 4 след класика на “Елън Роуд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" побутнаха Лийдс към изпадане в Чемпиъншип.

Тимът на Челси се наложи с класическото 3:0 над Лийдс на “Елън Роуд” в двубой от 36-ия кръг на английската Висша лига.

Точни за успеха на “сините” бяха Мейсън Маунт в 4-ата минута, Кристиан Пулишич в 55-ата и Ромелу Лукаку в 83-ата, а в средата на първата част Даниел Джеймс получи червен картон за грубо нарушение срещу Матео Ковачич.

След поражението Лийдс е на 18-ото място с 34 точки, докато възпитаниците на Томас Тухел почти сигурно си гарантираха участието в Шампионска лига през следващия сезон.

Срещата започна по мечтан начин за гостите, които поведоха в резултата още в 4-ата минута. Рийс Джеймс получи по фланга и напредна с топка в крака, елиминира съпротивата на футболист на Лийдс и чукна топката леко към Мейсън Маунт, който с хубав изстрел от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Мелие.

В 24-ата минута ситуацията за домакините стана още по-сложна, тъй като те останаха в намален състав заради изключително грубо нарушение на Дан Джеймс в краката на Матео Ковачич в средата на терена.

Хърватският полузащитник на “сините” опита да продължи, но малко по-късно се наложи да бъде заменен принудително от Рубен Лофтъс-Чийк.

Три минути преди края на редовното време тимът на Челси беше близо до второ попадение, но Мелие отрази удара на Кристиан Пулишич.

10 минути след началото на второто полувреме футболистите на Томас Тухел стигнаха до втори гол. След постепенна атака коженото кълбо се озова в краката на Пулишич, който от границата на наказателното поле с удар по земя удвои аванса на своя тим.

В 83-ата минута Ромелу Лукаку оформи класиката за Челси, след като финтира защитата на Лийдс и от близко разстояние отбеляза.

Лийдс – Челси 0:3
0:1 Мейсън Маунт 4-та минута

0:2 Кристиан Пулишич 55-та минута

0:3 Ромелу Лукаку 83-ата минута

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Лийдс: 1. Мелие, 14. Йоренте, 5. Кох, 6. Купър, 21. Страйк, 22. Харисън, 10. Рафиня, 26. Бейтс, 23. Филипс, 20. Джеймс, 19. Родриго

Мениджър: Джеси Марш

Челси: 16. Менди, 2. Рюдигер, 4. Кристенсен, 14. Чалоба, 3. Алонсо, 8. Ковачич, 5. Жоржиньо, 24. Джеймс, 10. Пулишич, 19. Маунт, 9. Лукаку

Мениджър: Томас Тухел