google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Близкият до Барселона “Мундо Депортиво” обяви, че английските богаташи от Челси подготвят сензационна размяна на своя вратар Кепа Арисабалага за стража на Блаугранас Андре тер Щеген.

Преди две години Сините от Лондон направиха Кепа най-скъпия вратар в света, привличайки го от Атлетик Билбао срещу 71.6 милиона паунда.

25-годишният страж обаче така и не успя да убеди босовете на “Стамфорд Бридж”, че заслужава високата цена, платена за него.

Мениджърът на Челси Франк Лампард вече заявил пред ръководството, че една от основните му цели е да привлче нов вратар като Тер Щеген бил предпочитаната опция.

Германецът подписа с Барселона през 2014 година и след серия от силни сезони се утвърди като един от най-добрите в света на своя пост.

Той е и един от любимците на феновете на Барса, а през завършилата преди дни кампания беше обявен за Най-добър играч на сезона, изпреварвайки дори аржентинската звезда Лео Меси.

Челси са наясно, че ще срещнат огромна съпротива от “Камп Ноу”, но въпреки това вече имали готов план за осъществяването на “невъзможния трансфер” на 28-годишния Тер Щеген.

“В Челси знаят, че трябва да платят невъзможни пари, за да отмъкнат Тер Щеген от Каталуния. Но те са готови да го направят, Лампард просто го иска на всяка цена!,” коментира агент, близък до двата клуба.

Сините имали и резервни варианти, в случай че се провалят в опитите си да ангажират германеца.

На “Стамфорд Бридж” следят изкъсо вратаря на Атлетико Мадрид Ян Облак, който също е смятан за един от най-добрите вратари в Европа.

Освен това Челси не изключва възможността да ангажира блесналия с екипа на Шефийлд Юнайтед Дийн Хендерсън. Той обаче е собственост на Манчестър Юнайтед, а това със сигурност ще направи преговорите по-трудни.