Челси и Лестър влизат в спор за талантливия францзин Майкъл Олис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Лестър иска да подпише със звездата на Рединг Майкъл Олис, а бившият му клуб Челси също е в надпреварата за привличането на френския халф

В неделя The Sun съобщи, че надпреварата за подписа на талантливия халф на Рединг Майкъл Олис се нажежава с наближаването на януарския трансферен прозорец. Полузащитникът на “кралските поданици” има само 18 месеца от договора си с втородивизионния тим и привлича интерес от страна на Лестър Сити и Челси, които са основните кандидати за играча. Изявите на Олис са следени още от Ливърпул, Манчестър Сити и Лийдс Юнайтед.

Освен това в информацията се посочва, че големият интерес от страна на клубовете във Висшата лига, съчетан с изтичащия контракт на футболиста след година и половина, може да принуди Рединг да изслуша оферти дори през януари, въпреки че трансфер през лятото. изглежда по-реалистичен.

Майкъл Олис играе на поста атакуващ полузащитник, като може да се подвизава и на двата фланга, благодарение на скоростта си и способността си да дриблира. Пристигайки от Челси през 2015 г., Рединг приветства скъпоценния си талант и оттогава Олис се отплати на вярата, показана му от клуба от “Чемпиънпип”.

Сезон 2020/21 може да се определи като истински пробив за Олис, който е натрупал 4 гола и 7 асистенции на името си в 20 участия в “Чемпиъншип” досега, играейки във всеки мач на Рединг досега. С подобни изяви, логично изглежда отбори като Лестър и Челси да следят 19-годишния младеж. Наставникът на “лисиците” Брендън Роджърс се стреми да намери заместник на Демарай Грей, който през лятото е много вероятно да напусне “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Челси, от друга страна, просто гледа на това като на възможност да приветства Олис обратно на “Стамфорд Бридж”. Франк Лампард е виждал как тимът му се представя слабо в атака в някои мачове този сезон. Въпреки това полузащитникът на Рединг едва ли ще получи шанс веднага в състава на първия отбор, дори и да се съгласи да се присъедини към бившия си клуб. Челси вече е изправен пред перспективата да прати Калъм Хъдсън-Одой под наем, тъй като английският национал е разочарован от липсата на време за игра.