Челси и Манчестър Юнайтед се отказаха от Килиан Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид остава единственият кандидат от Европа за Мбапе

Според френската медия Le Parisien и информация на Madrid Xtra, клубовете от Висшата лига Челси и Манчестър Юнайтед са били свързвани с трансфер на Килиан Мбапе. И двата отбора обаче решиха да се оттеглят от надпреварата за подписа на французина, който е цел на Реал Мадрид.

Мбапе усилено е свързван с преминаване в Реал Мадрид и ще бъде интересно да се види дали испанските гиганти са готови да му осигурят път за напускане това лято. Първоначално се очакваше 24-годишният играч да продължи в Пари Сен Жермен до края на договора си и през следващото лято да облече екипа на “Кралския клуб”.

Настоящият контракт на Килиан Мбапе с френския клуб изтича следващото лято. Логично е, че ПСЖ не желаят да го изпуснат без пари след една година. Те го обявиха за продажба и играчът може да е в движение преди затварянето на летния трансферен прозорец. Мбапе е един от най-добрите играчи в света и той отбеляза 41 гола във всички състезания през миналия сезон.

Реал Мадрид трябва да привлече нов голаджия след напускането на Карим Бензема, а френският национал може да се окаже идеалният заместник на своя сънародник. Мбапе ще иска да се състезава на най-високо ниво и да се присъедини към клуб, където може да печели големи трофеи. Затова и надали ще приеме трансфер в Ал Хилал, който е готов да плати 300 млн. евро за него.

Реал Мадрид несъмнено е най-големият клуб в света и има доказан опит в предизвикателствата и последователното спечелване на големи трофеи. Остава да видим дали Реал може да направи добра оферта към ПСЖ за френската звезда през това лято.