Челси и Тотнъм се занулиха в дербито на Лондон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Без попадения на "Стамфорд Бридж", Моуриньо и Лампард не успяха да се надхитрят

Отборите на Челси и Тотнъм не излъчиха победител в очаквания с най-голям интерес двубой от 10-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора не оправдваха очакванията и предложиха скучна продукция на “Стамфорд Бридж”.

Наставникът на домакините Франк Лампард заложи на формация 4-3-3 като Тами Ейбрахам, Хаким Зиеш и Тим Вернер водеха нападението. Колегата му Жозе Моуриньо се спря на схема 4-2-3-1 с Хари Кейн на върха на атаката, а зад него действаха Бергвайн, Ндомбеле и Сон.

Челси започна малко по-добре срещата и опитваше да създава голови положения. В 11-ата минута домакините отбелязаха попадние чрез Тимо Вернер, но голът бе отменен поради засада. В средата на първата част Тотнъм изграни играта, като битката се водеше в центъра на терена. Двамата вратари нямаха почти никаква работа до края на полувремето. Челси опитваше с атаки по крилата, но защитниците на “шпорите” бяха на ниво, което не е случайно, тъй като тимът на Моуриньо не е допуснал гол в последните си три срещи.

Второто полувреме започна с много жълти картони. Стивен Бергвайн от Тотнъм бе предупреден официално, след което картони получиха Рийс Джеймс и Курт Зума от Челси. В 65-ата минута Зиеш имаше добър шанс за попадение, но ударът му мина над вратата.

Тактическото надлъгване между двата отбора продължи и ситуации пред двете врати нямаше до 81-вата минута, когато Мейсън Маунт предизвика страхотна намеса на Уго Льорис. С това си спасяване френският вратар донесе едната точка на “шпорите”. В края на срещата пък нападателят на Челси Оливие Жиру можеше да накаже грешка на Джо Родон, но не успя да нанесе добър удар по топката.

С това реми, Тотнъм се върна на върха в класирането на Премиър Лийг с актив от 21 точки, колкото има и вторият Ливърпул. На третата позиция пък е тимът на Челси с 19 пункта.