Челси иска да спечели пари от двама защитници през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според новините в Англия, Челси се надява да осребри Антонио Рудигер и Фикайо Томори в трансферния прозорец през януари

Отборът на Челси иска да продаде двама защитници тази зима. Грандът от Висшата лига ще бъде отворен за оферти за Антонио Рюдигер и Фикайо Томори, като Франк Лампард е готов да намали броя на играчите в отбора си през януарския трансферен прозорец, пише ESPN.

Рюдигер се присъедини към Челси от Рома през лятото на 2017 г. и оттогава е редовен член на състава на първия отбор. Акциите му обаче постоянно намаляват след назначаването на Франк Лампард за шеф на Челси. През летния трансферен прозорец Рюдигер бе сметнат за излишен, а Челси искаше да се раздели с него до последните часове на прозореца. Те обаче не успяха да продадат германския национал, който продължава да остава резервна опция и се появи в игра само три пъти този сезон.

Състоянието на Томори обаче беше по-лошо, тъй като 22-годишният играч започна само в два мач до момент.. Английският национал се радваше на страхотна кампания през 2019/20 след завръщането си от наем от Дарби Каунти. Въпреки това, подобно на Рюдигер и Андреас Кристенсен, Томори страда от факта, че Тиаго Силва и Курт Зума са изградили солидно партньорство в центъра на отбраната.

Тимът на Евертън беше заинтересован да вземе Томори под наем от Челси през лятото, но до сделка не се стигна. “Карамелите” подписаха с Бен Годфри от Норич Сити и може би не искаха да добавят още един централен защитник към състава си.

Що се отнася до Рюдигер, той е свързван с шокиращ трансфер в Барселона и може би е по-лесно да се продаде от двамата централни защитници. Лампард обаче иска да се раздели с Рюдигер и Томори този януари, за да намали размера на състава си.

Продажбата на двамата защитници също ще позволи на Челси да направи място за заместник, тъй като те са свързани с редица централни защитници, включително Алесио Романьоли. Засега обаче изглежда, че приоритетът е да се продадат Рюдигер и Томори и остава да видим дали Челси може да намери купувач на двамата през януари.