Челси измъкна точка срещу Уест Бромич след изоставане от 0:3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Уест Бромич и Челси завършиха наравно 3:3 в зрелищен мач от третия кръг на английската Висша лига. Домакините имаха аванс от три попадения на почивката, но през второто полувреме възпитаниците на Франки Лампард показаха характер и успяха да спечелят точка.

Срещата започна отлично за “дроздовете”, които откриха резултата с попадение на Калъм Робинсън в 4-ата минута. В следващите минути Челси владееше повече топката, но не успяваше да затрудни стража на съперника. В 25-ата минута Калъм Робинсън прониза за втори път Уили Кабайеро с прецизен удар – 2:0.

Две минути по-късно Уест Бром нанесе трети удар по съперника. Кайл Бартли получи чудесен пас от свой съотборник и направи резултата 3:0. В оставащите минути до края на полувремето “сините” от Лондон така и не успяха да затруднят вратаря на домакините Сам Джонстън.

На почивката наставникът на гостите Франк Лампард направи две промени, като в игра се появиха Аспиликуета и Хъдсън-Одой на мястото на Алонсо и Ковачич.

В 55-ата минута Челси върна едно попадение чрез Мейсън Маунт след асистенция на Аспиликуета. Петнадесет минути по-късно другата смяна на Лампард – Хъдсън-Одой, вкара попадение за 2:3 след отлична комбинация с Хаверц. Така промените в тима на лодночнани дадоха резултат.

Все пак изглеждаше, че Челси ще загуби срещата на “Дъ Хоутърнс”. В 93-ата минута обаче Тами Ейбрахам порази вратата на Сам Джонсън за трети път, оформяйки крайния резултат 3:3.

Така Челси си тръгна с точка от визитата на Уест Бром и вече има 4 пункта в актива си на 6-ата позиция, докато “дроздовете” останаха 15-ти с една точка.