Челси измъкна трите точки от Евертън чрез дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоржиньо донесе трите точки в първия мач на лондончани във Висшата лига

Челси успя да победи с минималното 1:0 Евертън в мача им от 1-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение падна от дузпа, която Жоржиньо успя да конвертира успешно.

Мачът започна в не толкова високо темпо, като първият точен удар дойде в 6-ата минута, когато вратарят на Евертън – Пикфорд направи рутинно спасяване.

Пет минути след това обаче се стигна до много неприятен инцидент. Защитникът на домакините Бен Годфрий контузи тежко глезена си и трябваше да бъде изнесен на носилка.

В 24-та минута вратарят Едуард Менди показа страхотен рефлекс и парира удар на Джеймс Тарковски, който влиташе под напречната греда. В 42-ата минута Челси стигна до попадение на Рахийм Стърлинг, но новото попълнение на лондончани беше лишено от дебютен гол, тъй като бе вдигнат флаг за засада.

В последните секунди на добавеното време от 8 минути Челси поведе от дузпа чрез Жоржиньо. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Бен Чилуел от Абдулай Дукур в наказателното поле.


След почивката дълго подаване позволи на Демарай Грей да отправи опасен шут, който обаче бе блокиран отлично от Тиаго Силва. В 72-ата минута “карамелите” организираха добра атака, на чийто връх се озова Деле Али, но англичанинът разочарова със завършващия си удар.

Taка Челси удържа аванса си до края и постигна първа победа на “Гудисън Парк” от 2017 година насам.