google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хари Кейн е решен да напусне Тотнъм и да се бори за големи трофеи с друг клуб

В понеделник Sky Sports хвърли огромна бомба, когато съобщи, че суперзвездата на Тотнъм Хари Кейн е информирал клуба, че иска да напусне в края на сезона.

27-годишният нападател, продукт на младежката академия на Тотнъм и любимец на феновете, е стигнал до решението, за да изпълни амбициите си да спечели трофеи. Дори се твърдеше, че Кейн е провел тези дискусии с “шпорите” миналата година, но е бил убеден да остане на мястото си за още един сезон. И какъв сезон само за капитана на Англия в личен план! 32 гола, 16 асистенции в 44 мача във всички състезания, претендент за Златната обувка на Висшата лига, обявен за играч на годината на наградите Football London Awards. Но на клубно ниво неговият тим просто не е достигнал това ниво, което е нужно да печелиш големи трофеи, които Кейн иска.

“Шпорите” бяха на върха в таблицата на лигата за кратко време през този сезон и дори стигнаха до финала на Купата на Лигата. Но начинът, по който кампанията им се сгромоляса от декември миналата година, показа, че има още дълъг път. “Шпорите” отпаднаха от Лига Европа срещу Динамо Загреб по кошмарен начин и сякаш тогава сезонът им тръгна надолу.

Справедливо е да се отбележи, че докато Хари Кейн носеше този отбор на Тотнъм, Кайл Уокър спечели три титли във Висшата лига с Манчестър Сити (общо 10 трофея и е на финал в ШЛ), Кристиан Ериксен спечели Серия А в първия си пълен сезон с Интер и дори Киърън Трипиър може да бъде готов да спечели титлата в Ла Лига с Атлетико Мадрид в събота. Това са все бивши съотборници на Кейн, които взеха решение да напуснат Тотнъм.

Бившият мениджър на Кейн – Маурисио Почетино, е начело на ПСЖ от по-малко от шест месеца и вече вдигна два трофея. Междувременно Тотнъм не е спечелил нищо от 2008 г. насам. Тимът на Лестър, където Кейн прекара кратък период под наем през 2013 г., оттогава спечели титла във Висшата лига и ФА Къп. Така че е съвсем естествено 27-годишният нападател да мисли за бъдещето си и да взема трудни решения, особено сега, когато е в пика на кариерата си. Въпреки че ще има някои фенове, които ще го обиждат, че иска да напусне, голяма част от тях вероятно ще разберат откъде идва решението на футболиста.

Най-реалните опции за нов клуб на Кейн са Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед

Челси

Под ръководството на Томас Тухел тимът на Челси се справя отлично като стигна до финала на ФА Къп, почти сигурно ще завърши в Топ 4 на Висшата лига и може да спечели ШЛ в края на месеца. Головете обаче бяха основен проблем за “сините”, въпреки огромната инвестиция през миналото лято. Всъщност те не успяха да намерят мрежата в 25% от 28-те мача, в които германецът е бил начело. Що се отнася до английския национал, присъединяването към Челси би означавало, че той ще бъде безспорният титуляр като номер 9 в настоящата схема 3-4-2-1, използвана от Тухел.

Ман Сити

Интересът на Манчестър Сити към Кейн е поради ясна причина. Те губят голмайстор като Агуеро в края на сезона и се нуждаят от някой, който да го замести. Що се отнася до това защо Кейн трябва да помисли за трансфер в Манчестър Сити, скорошното им представяне говори само за себе си. Пет титли от Висшата лига за десет години, три през последните четири години, да не говорим за домашните трофеи, които са спечелили и биха могли да триумфират в Шампионската лига по-късно този месец.

Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед наскоро е удължил договора на Единсон Кавани с още една година, което беше умен ход предвид въздействието, което той оказа. Но “червените дяволи” се нуждаят от елитен голмайстор, който да поеме ролята на номер 9 в дългосрочен план, тъй като Антони Марсиал не показва нужната класа, а Маркъс Рашфорд играе на левия фланг, докато Мейсън Грийнууд все още не е готов за ролята. Привличането на Хари Кейн би имало много смисъл, тъй като също ще позволи на Оле Гунар Солскяер да дава почивка на Кавани, който няма как всеки мач да играе титуляр предвид напредналата си възраст.

За самия нападател, отбор от ранга на Ман Юнайтед, който въпреки че се разклати след пенсионирането на сър Алекс Фъргюсън, остава един от най-големите клубове в света със сигурност ще бъде привлекателен. Освен това шансът да играе заедно с елитни играчи като Бруно Фернандеш и Пол Погба, заедно с Рашфорд, с когото се разбира отлично в националния тим, ще бъде друг важен фактор, който може да накара Кейн да премине на “Олд Трафорд”.