Челси обърна Кристъл Палас в 90-та минута с шедьовър на Галахър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият любимец на Палас матира доскорошните си съотборници

Челси успя да надвие Кристъл Палас с 2:1 при гостуването си от 9-ия кръг на Висшата лига. “Сините” имаха нужда от пълен обрат, а успехът дойде в 90-та минута с изящен гол на бившия любимеж на Палас – Конър Галахър.

Мачът започна отлично за гостите, които поведоха след само седем минути игра. Одсон Едуард засече центриране по конец на Джордан Аю и остави Кепа Арисабалага на едно място с прострелен изстрел.

В следващите минути Еберечи Езе на два пъти можеше да покачи преднината на Палас, но Кепа се намеси по отличен начин. В 34-та минута ВАР влезе в действие, за да разгледа посягане с ръка на Тиаго Силва, който първоначално получи жълт картон, но след няколко повторения официалното потвърждение остана и не се превърна в директен червен картон.


В 38-та минута Челси се върна в мача. Обамеянг се разписа в дебюта си за “сините” във Висшата лига, след като засече продължена топка с глава от Тиаго Силва. В продължението на първата част Челси получи и непряк свободен удар след като Гуайта улови върната топка към него. С изпълнението се зае Мейсън Маунт, който обаче стреля мощно покрай лявата греда.

След почивката и двата отбора играха много разсеяно и нито един състав не успя да наложи натиск и да доведе до опасности пред някоя от двете врати. Така се стигна до 90-та минута се стигна до мига на гениалност от Галахър.

Бившият футболист на Палас получи топката на границата на наказателното поле и отпрати зашеметителен изстрел в далечния ъгъл, който просто нямаше как да бъде спасен от Гуайта.

Така Челси събра 13 точки на петото място, докато Кристъл Палас остана 16-ти с 6.