Челси планира да се раздели с петима играчи през зимата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Франк Лампард не смята да разчита на Оливие Жиру и още четирима

Челси обмисля да се раздели с цели петима играчи още през януарския трансферен прозорец. Наставникът на “Сините” Франк Лампард е дал разрешение за продажбите на защитниците Антонио Рюдигер и Емерсон Палмиери, халфовете Дани Дринкуотър и Тиемуе Бакайоко, както и нападателя Оливие Жиру.

Клубът от “Стамфорд Бридж” ще иска около 27 милиона паунда за Рюдигер, за който ще се борят няколко отбора от Висшата лига, както и кклубове от Серия А. През последните дни дори бранителят бе свързан с трансфер в Барселона, но изглежда малко вероятно германският национал да продължи кариерата си на “Камп Ноу”.

„Сините“ смятат да се разделят с друг бранител – Емерсон Палмиери, за сума от порядъка на 16 милиона паунда. Челси го привлече от Рома през 2018 година за сумата от 17,5 милиона паунда. Към бившия играч на “вълците” има сериозен интерес от страна на Наполи.

Френският нападател Оливие Жиру пък почти сигурно ще продължи кариерата си в Интер, като „нерадзурите“ са готови да предложат до 4 милиона паунда за футболиста.

Халфът Дани Дринкуотър също е в трансферния лист. Лондончани могат да вземат не повече от 3,5 милиона паунда за футболиста и ще са на сериозна загуба от неговия трансфер, но поне повече няма да му плащат заплатата.

„La Gazzetta dello Sport“ съобщава, че Челси се е споразумял с Наполи за трансфера на Тиемуе Бакайоко, който ще стане футболист на италианския тим за постоянно. В момента французинът се подвизава под наем на “Сан Паоло”, но през следващото лято Наполи ще закупи правата му срещу 16 милиона паунда.

Както е известно, лондончани купиха Бакайоко през 2017-а срещу 40 милиона паунда от отбора на Монако. Така те ще са на загуба 24 млн. от трансфера, но към момента нямат друг избор.