Челси постави цена на Емерсон, започва продажбата на футболисти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Челси постави цена от 26 милиона паунда на левия бек Емерсон Палмиери, който е излишен на “Стамфорд Бридж”, а интерес от него има от отбора на Интер. 26-годишният защитник е готов да напусне Западен Лондон, след като не успя да убеди Франк Лампард в своите качества, а Маркос Алонсо се наложи на левия бек през миналия сезон и ще спори с новото попълнение Бен Чилуел за място в титулярния състав.

След като Чилуел ще пристигне тази седмица след сделка с Лестър на стойност 50 милиона паунда, “сините” търсят възможности да съберат финансови средства и бяха инструктирали Емерсон да започне да си търси нов клуб още преди три седмици.

Челси привлече Емерсон от Рома през януари 2018 г. за 17,5 милиона паунда с допълнителни 8 милиона паунда под формат на бонуси. Наред с Интер, където бъдещето на треньора Антонио Конте е несигурно, се проучват и други дестинации, като Ювентус и Наполи са проявявали интерес към бранителя в миналото.

Лондончани са предложили на Тиаго Силва и Маланг Сар да се присъединят към отбора със свободни трансфери, след като напуснаха отборите от Лига 1 съответно Пари Сен Жермен и Ница. Очаква се Челси да подпише и с Кай Хаверц от Байер Леверкузен, който вероятно ще струва 90 милиона паунда.

Този общ разход от 220 милиона паунда за нови футболисти това лято ще накара директора на клуба Марина Грановская да опита да продаде няколко играчи. Техническият директор на Милан Паоло Малдини публично изрази интерес към Тиему Бакайоко, който клубът преди това бе взел французина под наем. Полузащитникът има желание да се премести на ‘Сан Сиро’, като Милан направи предложение да вземе под наем Бакайоко с опция за закупуване за 30 милиона паунда. Въпреки това, “сините” имат желание да се разделят с халфа окончателно още през този трансферен прозорец.

Очаква се Мичи Батшуай да напусне, като Лийдс Юнайтед е предложен за нападателят, който е играл под ръководството на Марсело Биелса в Марсилия. Привличането на Тимо Вернер и Хаким Зиеш в атака за обща стойност от 91 млн. паунда сигнализираха за края на престоя на Батшуай в Челси.