Челси прави Халанд най-скъпия играч в историята на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондончани са готови на всичко, за да вземат звездата на Борусия Дортмунд

Отборът на Челси ще счупи трансферния си рекорд с привличането на голмайстора на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд това лято. Норвежецът привлече интереса на големите клубове към себе си, като се твърди, че Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул и Манчестър Юнайтед също искат да се подсилят с нападателя.

„The Athletic“ излиза с информация, че Челси е решен да вземе 20-годишния Халанд на всяка цена в края на сезона. Той има клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче не може да бъде активирана до края на сезон 2021/2022. Това означава, че, за да позволи на звездата си да напусне това лято, от Дортмунд със сигурност ще поискат доста по-голяма сума от записаната в клаузата.

Според информацията, от Челси са готови да превърнат Халанд в най-скъпия си играч в своята история. За момента испанският вратар Кепа Арисабалага е най-скъпият трансфер на “сините”, след като за него бяха платени рекордните за вратар в историята 71 млн. паунда през 2018 г. Кепа обаче така и не убеди с изявите си в Челси, а след идването на Едуард Менди през летния трансферен прозорец се превърна във втори избор на вратата на лондончани.

20-годишният норвежки нападател осъществи трансфер в Борусия Дортмунд от РБ Залцбург през миналия януари за сумата му 17,1 млн. паунда. Стойността на Халанд нарасна след страхотното му представяне в Бундеслигата. Той е вкарал феноменалните 35 гола в 34 мача за „жълто-черните“ и е най-ефективният нападател в Европа.