google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Челси се готви да предложи двама от своите футболисти, в опит да привлече младата звезда на британския футбол Деклан Райс. Според вестник „The Times”, “сините“ са готови на всичко, за да привлекат 21-годишния играч на Уест Хем. Франк Лампард ще предложи Миши Батшуай и Рос Баркли в замяна на футболистът на „чуковете“.

Деклан Райс е част от първия отбор на Уест Хем от сезон 2016/2017-та насам, като бързо се отвърти като един от основните играчи в състава. До сега полузащитникът е навъртял 108 мача, в които се е разписал три пъти. Добрите му игри не останаха незабелязани и от Гарет Саутгейт и Райс вече направи своя дебют за мъжкия национален отбор на Англия.

На този етап Уест Хем не желае да се разделя с един от най-перспективните си играчи. Дейвид Мойс смята за разчита на Райс в бъдеще и дори да изгради състава си около него.

След като се завърна от изкаран наем във Валенсия, Батшуай има сериозни трудности да се пребори за титулярно място в състава на Челси. Белгийският нападател има само един гол, в 16 мача през настоящия сезон, записвайки и една единствена асистенция.

Баркли с със далеч по-сериозна роля в състава на Франки Лампард. Юношата на Евертън е изиграл 20 мача във Висшата лига през настоящия сезон, отбелязвайки един гол и подавайки за още 4.