Челси се спаси от загуба срещу Борнемут, Алонсо герой за “сините”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси продължи с колебливите си резултати, след като направи реми 2:2 като гост на Борнемут  в среща от 28-ия кръг на Висшата лига. “Сините” бяха близо до това да загубят мача, но Маркос Алонсо донесе точката на лондончани с втория си гол в мача в 85-та минута.

Борнемут стартира по-силно двубоя, а в 4-ата минута пропусна да открие резултата. Билинг стреля опасно след подавне на Стейси, но Кабайеро спаси. Малко след това Мейсън Маунт отправи удар към вратата на домакините, но Рамсдейл се намеси добре.

В 33-ата минута Челси откри резултата. Бранителят Рийс Джеймс центрира в наказателното поле към Оливие Жиру, който успя да засече, но топката срещна гредата. Тя обаче отиде на крака на Алонсо, който я прати в мрежата на Рамсдейл за 0:1. Челси доминираше до почивката, но не успя да удвои преднината си на “Виталити Стейдиъм” и след подновяването на играта нещата се обърнаха.

В 54-ата минута Джеферсън Лерма изравни резултата, а три минути след това Джошуа Кинг вкара втори гол за “черешките”. В 73-ата минута попадение на Батшуай бе отменено поради засада.

Феновете на Борнемут превкусваха победата, но в 85-ата минута Маркос Алонсо отново бе на точното място, за да направи добавка и да изравни резултата – 2:2.

Със спечелената точка, Челси има 45 пункта в своя актив на 4-ото място в “Премиър Лийг” – четири повече от Ман Юнайтед. Борнемут пък заема 17-ото място с 27 точки