Челси срази Кристъл Палас и се завърна в топ 10 на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с трета поредна домакинска победа в първенството

Челси спечели домакинството си на Кристъл Палас с 2:1 в среща от 19-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за “сините” реализираха Михайло Мудрик и Нони Мадуеке, докато Майкъл Олис вкара за “орлите”.

Победата остави Челси в топ 10 на класирането на Висшата лига. “Сините” събраха 25 точки, колкото има и 11-ият Уулвърхемптън. “Вълците” разгромиха Брентфорд с 4:1 като гости тази вечер. Тимът на Кристъл Палас пък е с 18 пункта и е само на три над зоната на изпадащите.

Срещата на “Стамфорд Бридж” започна по отличен начин за домакините. Михайло Мудрик даде аванс на Челси в 13-ата минута, отбелязвайки за втори път в последните три мача.

В 23-ата минута вратарят на гостите Дийн Хендерсън направи страхотно спасяване при шут на Мудрик. В добавеното време на първата част Кристъл Палас изравни. Майкъл Олис се възползва от подаване на Джордан Аю и вкара за 1:1.

През второто полувреме Ромео Лавия се появи в игра на мястото на Маатсен, за да направи дебют за Челси. В 77-ата минута попадение на Николас Джаксън бе отменено поради засада.

Челси все пак стигна до редовен победен гол. В 88-ата минута Мадуеке бе фаулиран в наказателното поле и главният рефер отсъди 11-метров наказателен удар. Именно Мадуеке изпълни дузпата и донесе успеха на “сините” с първия си гол за сезона във Висшата лига.