Челси ще прави нова оферта за дефанзивен халф на Спортинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" са готови да представят подобрена оферта за Мануел Угарте

Португалското издание Record пише, че Челси има желание да си осигури услугите на Мануел Угарте. 22-годишният дефанзивен халф на Спортинг Лисабон е в страхотна форма и има доста клубове, които се интересуват от него.

Угарте се присъедини към португалския клуб през лятото на 2021 г. Той става все по-силен, откакто осъществи трансфер в Спортинг. Що се отнася до текущия сезон, 22-годишният футболист е бил на терена над 3500 минути в своите 47 мача. Изявите му привлякоха вниманието на топ отбори през последните няколко месеца, а Челси изглежда най-настоятелен да го привлече.

Въпреки че договорът на Угарте със Спортинг е до лятото на 2026 г., 22-годишният футболист се очаква да бъде продаден през летния прозорец на 2023 г. предвид големия интерес към него. В договора му има освобождаваща клауза за 60 милиона евро, която може да позволи да се присъедини към по-голям клуб преди старта на следващия сезон.

Челси вижда доста потенциал в уругвайския национал. Една оферта на “сините” вече беше отхвърлена, като те ще направят по-добро предложение към Спортинг. Тимът от Западен Лондон е готов да предложи 3.5 млн. евро заплата на футболиста плюс бонуси, за да го убеди да премине на “Стамфорд Бридж”.

Пари Сен Жермен също се интересува от 22-годишния футболист. Тъй като и Челси, и ПСЖ са готови да платят сумата от 60 милиона евро, всичко ще се свежда до заплатата и избора на футболиста.