Челси трябва да завърши трансфера на Тимо Вернер този уикенд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Трансферът на Тимо Вернер в Челси трябва да бъде финализиран до следващата седмица и се смята, че е бил забавен само заради някои медицински ограничения около коронавируса. Освобождаващата клауза на германския нападател трябва да бъде платена от Челси до понеделник и пристигането му на “Стамфорд Бридж” ще отлична новина за Франк Лампард.

Лондончани вече си осигуриха подписа на Хаким Зиеш, след като приключиха сделката за 37 милиона паунда през февруари, като той ще е на разположение за следващия сезон. ‘Сините’ преговарят с Лестър Сити и за национала на Англия Бен Чилуел.

Разходите им за нови играчи са напълно логично предвид липсата на трансферна дейност през последните два прозореца, както и от продажбите на Еден Азар и Алваро Мората съответно на Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Челси също ще получи още 13,5 милиона паунда, след като спортният директор на Аталанта Джовани Сартори разкри, че италианският тим ще активира опцията си да закупи Марио Пашалич, който играе в тима от Серия “А” под наем.

“Ще купим Марио Пашалич от Челси със сделка за постоянен трансфер”, заяви Сартори пред Sky Sport в Италия. “Искаме да използваме опцията за закупуване на футболиста.”

Челси ще се опита да продаде Мичи Батшуай през лятото, докато Педро и Уилиан има вероятност да си тръгнат в края на сезона като свободни агенти, което значително ще намали разходите за заплати на “сините”.