Челси задълбочава кризата в Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Артилеристите са в серия от седем мача без победа

Безпристрастните букмейкъри предвиждат нови проблеми за потъващия към зоната на изпадащите във Висшата лига Арсенал.

Днес Артилеристите, които са 15-и в класирането на Премиър Лийг – най-ниската им позиция в таблицата на Коледа от сезон 1982-1983 година, когато са на 16-о място, се изправят пред пореден тежък тест.

След седем поредни мача без победа предвожданият от Микел Артета състав посреща целещия се високо Челси, а нов неуспех ще означава, че тимът от северен Лондон ще изравни най-лошата си серия в историята на Висшата лига – между ноември 1992 година и януари 1993 година Арсенал записа осем срещи без пълен успех.

Световният лидер bet365 спортни залози оценява шансовете за победа на Арсенал с 3.70, докато коефициентът за краен успех на Челси е 2.00. Ставката за равен резултат е 3.50.

Типстърите на 7 Спорт също вещаят нови тежки минути за формацията на Артета. Прогнозата на експертите ни е за победа на Челси, като освен това очакванията са за двубой с повече голове.

От своя страна гостите ще опитат да прекратят мини-серията от две поредни загуби на чужд терен. Сините от “Стамфорд Бридж” не са губили три пъти поред далеч от дома от февруари 2019 година, когато начело на тима беше Маурисио Сари.

Днес обаче е Боксинг Дей и не бива да се забравя, че Арсенал спечели последните си девет домакинства в деня след Коледа, като за последен път загуби у дома през 1987 година, когато отстъпи на Нотингам Форест.

Родният букмейкър Efbet online също дава предимство на Челси. Краен успех на Сините е оценен с 2.11, докато победа за Артилеристите – с 3.80.

Освен това българският букмейкър предлага примамлива оферта – коефициент 4.50 за победа или равен на Арсенал, съчетано с повече от 2.5 гола в мача.

Очакваният с голям интерес сблъсък започва в 19.30 часа и ще бъде излъчен директно по “Диема Спорт 2”.