Черно море и Курьор сразиха Монтана на “Тича”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Черно море с класичека победа срещу Монтана, Курьор с две попадения

Черно море разби Монтана с 3:0 на стадион “Тича” в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Две попадения за “моряците” отбеляза Матиас Курьор, а първият гол бе дело на Васил Панайотов. Така тимът на Илиан Илиев записа втора поредна победа на собствен терен.

Гостите от Монтана стартираха срещата по-добре и имаха инициативата в началните минути, но техните атаки не предизвикаха намеси на вратаря на “моряците” Иван Дюлгеров. Черно море изчака своя момент и откри резултата в 28-ата минута на практика с първия си удар към вратата на противника. Леандро Андраде отправи центриране в наказателното поле на Монтана, като топката стигна до Даниел Димов, който продължи с Васил Панайотов и халфът намери топката с глава по чудесен начин, за да я прати в мрежата на Благой Макенджиев за 1:0.

Малко след това Макенджиев отрази удар на Даниел Димов, но топката продължи пътя си към вратата на гостите и Александър Башлиев изчисти от голлинията. В 37-ата минута Черно море удвои аванса си. Матиас Курьор отправи удар от дъгата на наказателното поле, като топката излетя право към горния ляв ъгъл на вратата на Благой Макенджиев, който нямаше как да реагира.

Малко преди края на полувремето Исмаил Иса също можеше да отбележи. Националът на България получи пас от Курьор и стреля по земя, но Благой Макенджиев спаси.

Четири минути след подновяването на играта Монтана можеше да намали резултата, но удар на Иван Михов с глава премина покрай вратата. В 57-ата минута Васил Панайотов затрудни Макенджиев, но все пак вратарят на гостите успя да избие.

В 69-ата минута Исмаил Иса направи голям пропуск, след като не успя да вкара сам срещу вратаря на гостите. В следващите минути домакините продължиха да доминират и не оставяха шанс на съперника да организира опасни атаки.

В 75-ата минута “моряците” организираха добра атака и Стефан Велев пусна страхотен пас към Матиас Курьор, който от близка дистанция се разписа за втори път в мача – 3:0.

До края на мача ново попадение не падна и Черно море се поздрави с успеха, с което събраха 11 точки на 10-ата позиция, колкото има и съставът на Монтана.