Черно море надви Славия след поредно шоу на Матиас Курьор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Матиас Курьор за пореден път вдъхнови Черно море за победа в efbet Лига

Черно море победи Славия с резултат 3:2 на стадион “Тича” в първи мач от 14-ия кръг на efbet Лига и прогресира до третото място в класирането. С две попадения за успеха на “моряците” се отличи звездата на тима Матиас Курьор, който вече има 15 гола в първенството през този сезон. Едно попадение за варненци добави Стефан Велев, а точни за Славия бяха Ради Кирилов и Калоян Кръстев.

Срещата на “Тича” започна с минута мълчание в памет на бившия наставник на Черно море Никола Спасов, който почина в понеделник сутрин. Футболистите на двата отбора почетоха Адмирала, след като излязоха с тениски с неговия лик.

Срещата започна много добре за гостите от столицата. В 10-ата минута Славия поведе в резултата с попадение на Радослав Кирилов, който се възползва от страхотно подаване на Филип Антовски.

В 18-ата минута Черно море отговори на предизвикателството и изравни. Касми центрира в наказателното поле на гостите, където Матиас Курьор се извиси над всички и с глава се разписа за 1:1 с 14-ия си гол през сезона.

Нещата за Славия се влошиха много бързо, тъй като три минути по-късно защитникът Радослав Терзиев получи директен червен картон за нарушение срещу Илиан Илиев-младши, който излизаше сам срещу вратаря.

Въпреки че Славия остана в намален състав, възпитаниците на Александър Тарханов запазиха резултата до края на първото полувреме. В края на първата част Черно море можеше да поведе, но късметът не бе на тяхната страна, след като Илиан Илиев-младши нацели гредата при опита си да прехвърли вратаря на “белите”.

Черно море бе наясно, че трябва да отбележи бърз втори гол в началото на втората част и започна със сериозен натиск. Попадението за “моряците” не закъсня, след като в 52-рата минута те поведоха в резултата с гол на Стефан Велев, който с прецизен удар порази вратата на бившия си тим – 2:1.

В 65-ата минута авансът на Черно море стана по-сериозен с 15-ото попадение на Матиас Курьор през тази кампания. Звездата на домакините разписа с глава след отлично центриране от корнер – 3:1.

В 89-ата минута Калоян Кръстев намали резултата с удар с глава от 10-на метра, а с втора асистенция се отличи Антовски.

В добавеното време от 2 минути тимът на Славия не успя да стигне до равенството и допусна поражение. “Белите” останаха на предпоследното 13-то място с актив от 8 точки. Отборът на Черно море пък влезе в топ 3 на класирането като има 21 точки, но и два мача повече от намиращите се зад тях ЦСКА и Арда, които също са с по 21 пункта.

Стартови състави:

Черно море: 25. Иван Дичевски, 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов (капитан), 8. Емилл Янчев, 2. Цветомир Панов, 10. Илиан Илиев, 71. Васил Панайотов, 29. Файсел Касми, 19. Матиас Курьор, 15. Леандро Андраде

Славия: 13. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 55. Андреа Христов, 17. Радослав Терзиев, 83 Христо Попадийн, 38. Милен Гамаков (капитан), 73. Венцислав Бенгюзов, 11. Радослав Кирилов, 19. Филип Антовски, 20. Филип Кръстев, 9. Калоян Кръстев