Черно море обърна Етър и е едноличен лидер в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" постигнаха третата си победа от началото на сезона

Черно море постигна победа с 2:1 срещу Етър на “Тича” в първия мач от 4-ия кръг на efbet Лига. И трите попадения паднаха през второто полувреме, като “виолетовите” поведоха, но възпитаниците на Илиан Илиев направиха пълен обрат.

С този успех Черно море събра 10 точки в актива си и е едноличен лидер в първенството, като има три пункта пред втория Локо Пловдив. Етър остана без спечелена точка на дъното в класирането след три загуби в три срещи.

Темпото на игра през първото полувреме не бе много високо. Най-чистата ситуация бе за гостите от Велико Търново в 40-ата минута. Кольо Станев получи на добра позиция, но ударът му бе много слаб и не затрудни Иван Дюлгеров.

Етър откри резултата в началото на втората част. Кольо Станев бе изведен от Букхолда, като младият футболист със силен изстрел преодоля Иван Дюлгеров – 0:1.

Черно море натисна съперника и изравни в 69-ата минута. Александър Василев отправи добро центриране в пеналта, като Атанас Илиев стреля с глава, но вратарят на Етър изби. Топката обаче попадна у Живко Атанасов и бранителят се разписа за 1:1.

Натискът на “моряците” стана още по-силен. Положенията се редяха едно след друго пред вратата на “виолетовите”. Атанас Илиев и Мазир Сула направиха пропуски.

В 83-ата минута логичното се случи и домакините поведоха. Едгар Пачеко получи пас от фланга и с мощен удар от 12-13 метра не остави шансове на вратаря – 2:1.

Черно море съхрани аванса си до последния съдийски сигнал, като по този начин зарадва феновете на “Тича” с трета поредна победа в Първа лига.

Вижте още: резултати и класиране ефбет лига