Черно море пребори 10 от Берое след дузпа и късен гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Варненци се изкачиха на третото място в класирането след успеха в Стара Загора

Черно море успя да победи с 2:0 Берое в срещата им от 5-ия кръг на efbet Лига. В средата на първата част гостите откриха от дузпа, след като Лукас Мартинс препъна Мади Кета, което му донесе и червен картон, а в последните секунди на срещата Златев оформи крайния резултат.

Гостите от Варна можеха да открият след само 5 минути игра, след като Виктор Попов получи пас от дълбочина и стреля по диагонал, но Иван Караджов спаси отлично. В 10-та минута Сердюк поучи от Босанчич, но прехвърлящият му удар бе прекалено висок.

В 22-ата минута се сригна до дузпа за Черно море. Мади Кета получи извеждащ пас, премина покрай Караджов и беше готов да нанесе решителния изстрел на празна врата, но бе съборен от Лукас Мартинс. Първо реферът показа жълт картон, но след преглед с ВАР отмени решението си и изгони бразилеца.
Черно море пребори 10 от Берое след дузпа и късен гол 1
От отсъдения 11-метров наказателен удар за нарушението срещу Кета, Евгений Сердюк бе безкомпромисен и откри.

До края на полувремето не се стигна до нещо по-интересно, а 10 минути след почивката Курьор беше намерен с центриране и засече, но Караджов улови. В 70-та минута Мечев центрира опасно пред Дюлгеров, но той успя да предпази вратата си от гол.
Черно море пребори 10 от Берое след дузпа и късен гол 2
Десет минути преди края Стефан Велев получи топката на лявото крило и върна към Мазир Сула на границата на наказателното поле, но неговият удар прелетя над целта. В самия край на мача Сердюк получи подаване и прониза Караджов, но беше вдигнат флага за засада и попадението не остана.

В шестата минута на продължението обаче Златев успя да вкара втори гол за гостите и мачът приключи при този резултат.

Така Черно море събра девет точки на третото място в класирането, докато Берое има четири пункта на десета позиция.

Фото: СтартФото