Черно море продаде звездата си в Белгия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От белгийския клуб са показали уважение и към клуба, и към играча, което е оказало влияние при решението на варненския клуб.

Звездата на варненският Черно море – Матеус Машадо ще премине в белгийския Зулте Варегем, информираха от “dsport”. Двата клуба са постигнали договорка за трансфер на футболиста, а очакванията за сумата по сделката за нападателя са да достигне един милион евро с бонусите.

Бразилецът е заминал за Белгия, където днес и утре ще преминава своите медицински прегледи и ще сложи подписа си под контракт с клуба, който играе във втора дивизия на Белгия.

20-годишният играч вече е постигнал договорка със Зулте Варегем за личните си условия, като белгийците са му предложили двойно по-високо възнаграждение от тва, което щеше да получава, ако бе приел офертата на Бенфика.

От белгийския клуб са показали уважение и към клуба, и към играча, което е оказало влияние при решението на варненския клуб.

Интерес към Машадо имаше от чешки и полски отбори, но „моряците“ са се спрели на Зулте Вареген.

Машадо премина в Черно море през януари 2023 г. от Хор Факан от ОАЕ, като до момента има 16 мача с екипа на „моряците“, в които има 7 гола и 2 асистенции. През този сезон показателите му са 4 гола и 2 голови подавания в 7 двубоя, което привлече интереса към него.