Черно море се превърна в люпилня за национали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Добрата работа в Черно море във всички възрастови групи очевидно не остава незабелязана и от селекционерите на националните ни формации.

Броени дни, след като стана ясно, че осем футболисти на Моряците, включително призованите от селекционера на мъжкия национален тим Георги Дерменджиев – Георги Георгиев, Виктор Попов и Исмаил Иса, ще облекат екипа на България, броят на повиквателните набъбна още.

Николай Златев и Жечко Йорданов попаднаха в състава на националния тим (до 17 години) за контролна среща, която ще се проведе на 31 август в Сливен.

С повиквателна е и Дейвид Луканов, който пък ще бъде част от националния отбор (до 16 години) за контрола в София на 6 септември.

Дейвид е син на бившия наставник на Черно море Емо Луканов, който дълги години работи като асистент в мъжкия тим, а и като директор на детско-юношеската школа на Моряците.

Припомняме, че друг “джуниър” – Илиан Илиев – младши, беше включен от селекционера Александър Димитров в състава на младежкия национален отбор (до 21 години).

Младите “лъвове” гостуват на Русия в Москва на 4 септември, а четири дни по-късно им предстои визита на Сърбия в Горни Милановац. България (до 21 години) е на 3-о място в квалификационна група 5 за Евро 2021 с актив от 8 точки. Лидер в групата е Русия с 14 точки, следван от Полша с четири по-малко.