Червен картон провали Арсенал срещу Борнемут
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" загубиха с 0:2 като гости на "черешките"

Борнемут нанесе първа загуба на Арсенал през този сезон, побеждавайки ги с 2:0 на „Вайталити Стейдиъм“ в осмия кръг на английската Висша лига. Мачът се усложни за “артилеристите”, когато Уилям Салиба получи директен червен картон в 30-ата минута, което остави Арсенал с човек по-малко на терена.

Инцидентът започна, когато Леандро Тросар не успя да върне добре една топка назад, принуждавайки Салиба да извърши нарушение срещу Еванилсон, който беше сам срещу вратаря. Първоначално съдията Робърт Джоунс показа жълт картон на Салиба, но след преглед на ситуацията с ВАР, решението беше променено на директен червен картон.

Само минута след това Борнемут успя да се възползва от численото си предимство и откри резултата. След заучено положение от корнер, Джъстин Клуйверт хитро подаде с пета към Райън Кристи, който бе забравен от защитата на Арсенал и с точен удар направи 1:0.

В 77-ата минута Борнемут спечели дузпа, след като Якуб Кивиор направи грешка с подаване назад, което бе откраднато от Еванилсон. Нападателят на “черешките” беше фаулиран от вратаря Давид Рая в наказателното поле. Джъстин Клуйверт реализира наказателния удар за 2:0 в 79-ата минута, което осигури трите точки за Борнемут.