Червено-син финал за историята
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
ЦСКА и Арда кръстосват шпаги в най-очаквания сблъсък в българския футбол за 2021 година

Моментът настъпи! Тази вечер на националния стадион “Васил Левски” пред повече от 20 хиляди зрители ще се играе очаквания с огромен интерес финал за Купата на България между ЦСКА София и Арда.

Това със сигурност ще бъде най-посетеният футболен мач у нас след началото на кризата с коронавируса, а освен това залогът на срещата е изключително висок.

Червено-син финал за историята 1

Армейците на Любо Пенев ще опитат да спечелят първи трофей за клуба от 2016 година насам, а Арда пък влиза в исторически първи финал в клубната си история.

Дуелът в центъра на столицата е втори пореден финал за ЦСКА – миналия сезон те отстъпиха в заключителната битка на Локомотив (Пловдив), предвождан от Бруно Акрапович, който пък оглявава клуба от “Българска армия” в продължение на няколко месеца през този сезон.

Вчера здравните власти дадоха зелена светлина за запълването на 50% от капацитета на “Васил Левски”, а това означава, че по трибуните ще могат да заемат място около 22 000 зрители.

ПЪТЯТ ДО ФИНАЛА

ЦСКА достигна до днешния мач след убедителни победи над Ботев (Ихтиман) – с 5:0 на 1/16-финалите, Черно море – с 3:1 на 1/8-финалите и Ботев (Враца) – с 4:0 на 1/4-финалите.

В полуфинала пък ансамбълът на Любо Пенев успя да елиминира шампиона Лудогорец след 1:1 на “Българска армия” и успех с 2:1 в реванша в Разград.

Червено-син финал за историята 2

Арда се справи последователно със Спартак (Варна) (2:1 като гост), Етър (1:0 като гост), ЦСКА 1948 (1:0 отново като гост), а в полуфиналите и със Славия. Първият мач в Кърджали завърши 0:0, но в реванша тимът на Николай Киров се наложи с 1:0 след гол на бранителя Алекс Петков.

ПРЕКИ СБЛЪСЪЦИ

През този сезон двата тима се срещнаха три пъти в първенството. Първите два мача завършиха без победител и при един и същ резултат – 1:1. В Кърджали Арда поведе с попадение на Светослав Ковачев, но Джером Синклеър изравни.

В първата от двете срещи на “Българска армия” ЦСКА излезе напред с гол на Жорди Кайседо, но в последните секунди Тонислав Йорданов (екс-нападател на Армейците) бе точен от дузпа.

В плеофната фаза тимът на Любо Пенев успя да стигне до минимална победа с 1:0 след късно попадение на нидерландския бранител Юрген Матай.

БУКМЕЙКЪРСКИ ПОГЛЕД

20-кратният носител на Купата на България ЦСКА е големият фаворит на букмейкърите. Авторитетният bet365.com e поставил коефициент 1.44 за успех на Червените в рамките на 90 игрови минути, докато евентуална победа на Арда е оценена с 6.00. Ставката за равенство е 4.00.

Букмейкърът предлага 1.22 за спечелена купа от ЦСКА, независимо дали в редовното време, след продължения или дузпи. Трофей за Арда е “облечен” с коефициент 4.00.

ОЧАКВАНИ СТАРТОВИ ЕДИНАЙСЕТОРКИ:

АРДА (3-4-2-1): Караджов; М. Стоев, Крумов, А. Петков; Лозев, Котев, Мартинов, А. Георгиев; Коконов, Т. Йорданов, Делев
Старши треньор: Н. Киров

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Бусато; Вион, Матей, Кох, Мазику; А. Юга, Т. Родригес; Г. Йомов, Ф. Варела, Е. Рафаел; Ж. Кайседо
Старши треньор: Л. Пенев

СЪДИЯ: Волен Чинков

СТАДИОН: “Васил Левски”

НАЧАЛО: 19:30 часа