google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Андреа Пирло записа с 2 победи, 3 равенства и 1 загуба в първите си 6 двубоя начело на "бианконерите"

Статистиката и резултатите не са на страната на Андреа Пирло, след като той е треньорът с най-лош старт в Ювентус, откакто клубът бе закупен от Андреа Аниели през 2010 г.

Пирло застана начело на торинския гранд през лятото, за да замени на поста уволнения Маурицио Сари. Юве на Пирло спечели едва два от първите шест мача, като записа три равенства и едно поражение. В този период Ювентус не блестеше в атака като вкара 9 гола и допусна 4 попадения. Все пак трябва да припомним, че в последните си мачове отборът бе без голямата си звезда Кристиано Роналдо.

Началото на сезона за “бианконерите” е по-слабо дори от това при Луиджи Делнери, тъй като при този специалист “старата госпожа” записа 4 успеха, равенство и загуба в първите шест двубоя през 2010 г. По това време Юве също отбеляза 9 гола и допусна 4.

Година след това Делнери бе заменен от Антонио Конте, който стартира с три победи и три равенства, като тимът му вкара 9 гола и допусна 3.

Масимилиано Алегри пък стартира ударно начело на Ювентус с шест победи в шест срещи и голова разлика 12:0 – най-добрият старт на тима в ерата Аниели. Предходният треньор на “бианконерите” Маурицио Сари пък стартира с 4 победи и 2 равенства.