Член на УС към Дунав Русе: Клубът отива към разпад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Членът на управителния съвет на Дунав Мартин Цирков коментира сложната обстановка около русенци: „Дунав (Русе) отива към разпад. Имах разговор със собственика на отбора – Красен Кръстев. Той ми каза, че се отказва и иска да подари акциите.“ Днес футболистите на вече втородивизионния отбор трябваше да се съберат за първа тренировка, но тя се отлага за неопределено време.

Цирков предава още от думите на собственика – „Русенци, решете си дали искате да имате отбор, акциите ги подарявам.“.

„Не знам доколко това е реално, но до монета собствениците не се появиха. Бяха обещали да дойдат днес на среща с играчите, но ги няма. Тук съм с треньорите от школата, една част от футболистите и персонала. Предния месец новите собственици говориха за това, какви средства ще налеят в отбора, как Дунав има светло бъдеще и ще се налагат юноши на клуба, но явно са ме излъгали.“

Мартин Цирков обяви още, че не се знае дори кой е треньор на Дунав. Никой не казва в коя дивизия ще играе тима. Договор с русенци имат 7-8 футболисти и за това нямало как да се проведе насрочената за днес тренировка.

Бившият капитан на тима Диан Димов, чийто договор изтече в края на миналия сезон, обяви, че никой от играчите няма яснота за бъдещето си в отбора.

„Никой не идва да ни каже каквото и да било и това е срамно“ – заяви Димов.

Цирков обаче остава оптимист и смята, че Дунав ще преодолее тази ситуация. Според него все още има основа и потенциал, върху които да се изгради нещо ново. Това са талантите от школата на русенци.

„Сега е точния момент да се обединим и да работим за бъдещето на нашия клуб“ – призовава той.

Днес на стадион „Дунав“ присъстваха и феновете на отбора, които също споделиха мнението си за деликатното положение.

„Ситуацията е много неприятна, не знаем какво ще стане с отбора“ – казва заместник-председателя на фен клуб „Дунав завинаги: Ангел Бонев. Привърженикът добави още, че не е чувал друг клуб да е изпадал в подобна ситуация.