google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Водещият реализатор в Първа лига подчерта значението на зимната селекция

Неспиращият да бележи в Първа лига Ивайло Чочев за пореден път спечели наградата за Играч на кръга.

Нападателят на ЦСКА 1948 изпревари в 12-ия кръг Карлос Франса (Локомотив София), Брайън Морено (ЦСКА София), Александър Любенов (Локомотив София) и Ивелин Попов (Левски).

„Искам да благодаря на всички треньори, които са гласували за мен. Искам да благодаря на момчетата за важната победа в Пловдив и за доброто представяне“, заяви Чочев.

„Обичам да играя и в момента играя като дефанзивен полузащитник. Това е позицията, на която съм играл почти през цялата си кариера.

„Доста по-отговорен съм след раждането на детето ми. Цялото ми мислене и внимание е насочено към моята дъщеричка. Има сила в мен. За мен тя е на първо място и след това е всичко останало. И головете остават на заден план.

„Точките и класирането, което в момента имаме няма как да няма изисквания към нас и да има по-голямо напрежение. От нас вече се изисква повече. Другите отбори се фокусират повече върху нас. Отборът има по-голямо самочувствие, но това ни задължава да се представяме по-добре.

„Надявам се в края на сезона да запазим класирането и да сме в тройката.

„Моята задача на терена не е да вкарвам. Радващото е, че сега вкарвам, отборът печели точки и отборът е в челото на класирането.

„Имаме 22-ма основни футболисти, равностойни, които всеки мач могат да започнат като титуляри. Щом хората и анализаторите казват, че ние сме отборът след Лудогорец с най-дълга резервна скамейка и широк състав, най-вероятно е така. Това е хубаво за нас.

„Разбира се, че за Купата на България трябва да стигнем възможно най-напред. Това е най-краткият път към спечелването на трофей и класиране за европейските клубни турнири.

„Ако ние успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде най-добрият завършек на сезона. Това ще е добре за всички млади футболисти, за да може да се развиват.

„Отборите са равностойни. Още е доста рано да кажа как ще бъде крайното класиране в края на сезона. Може би зимната селекция ще окаже влияние. Сега започват наказанията и тежките терени.”